Induljunk el valamerre, avagy miért is vagyok itt?

Ma egy kicsit arról beszélgessünk, hogy mi az, amiért megteszünk dolgokat? Te miért teszel meg dolgokat? Mi motivál, miért akarsz sikeres lenni, miért akarsz barátságokat, munkát, hobbi tevékenységeket űzni? Miért akarsz nyaralni menni és miért szeretnél időt tölteni a barátaiddal? Mi éltet? És mélyen belül, a felszínes vágyak alatt milyen belső igényeid vannak? Foglalkozzunk ezzel egy kicsit!

Az emberek nagy része ezekre a kérdésekre azzal felel, hogy a boldogságot keresi, és a fenti tevékenységek a boldogságot jelentik számukra. A modern pszichológia is kifejtette már ezt a törvényszerűséget – a boldogság keresése, megtartása, újbóli elérése a legtöbb ember számára általában a titkos ösztönzés mindenre, amit tesznek.

Végül is a boldogság nemcsak jó érzés, de egészséges, és jó a kapcsolataid, a munkád és a társadalom számára. A boldog embereknek teljesebb az életük, mélyebben tudnak másokkal és a természettel kapcsolatban lenni, jobban hozzájárulnak mások boldogságkereséséhez, és általában magasabb szinten tejesítenek, mint a boldogtalanok. A társadalmunknak boldog emberekre van szüksége!

Az igazi boldogság 4 tanácsa

Az igaz boldogság a belső jólét, béke és vitalitás mély szintjét feltételezi, amely veled van az idő legnagyobb részében minden körülmény között. Nem úgy, mint az illékony normális boldogság, melyet akkor érünk, ha megkapjuk amit akartunk, az igazi boldogság független az életkörülményektől. Itt van néhány tanács, hogyan érjük el az igazi boldogság érzését:

1. Ne higgy el mindent amit gondolsz

Az egyik legáltalánosabb boldogtalanság forrás az, hogy magadba fordulva élsz, és elhiszed magadnak a saját magad alkotta sztorikat. Az, amit gondolunk , legtöbbször nem igaz, és nincs összefüggésben a valósággal. Az igazi boldogság felé vezető út első lépése legyen az, hogy a gondolatainkkal való azonosulás helyett figyeljük meg azokat. Az egyik legjobb módszer a saját magad alkotta nyomasztó történet elfelejtésére az, ha felfigyelsz erre a gondolatra. Például: „Ezt a feladatot úgysem tudom megoldani időben!” – vedd észre, hogy valószínűleg csak belekergeted magad a megoldhatatlanság csapdájába! Ha már észrevetted, hogy negatív voltál, mondd ki ezt a gondolatot hangosan, néhányszor jól kiejtve minden egyes szót, vegyél előtte mély levegőt minden egyes alkalommal! A gondolat szépen lassan szertefoszlik. Ezzel az egyszerű praktikával megszabadíthatod magad sok önkorlátozó önromboló gondolattól! Az ismétlések alatt érzed meg, hogy jobb érzés kimondani azt, hogy mit tudsz tenni ahelyett, hogy mit nem tudsz.

2. Kerülj bele a valóságba

A valóságot elfogadni nem egyszerű. De küzdeni ellene sem egyszerű. Testünk folyamatos stresszel és feszültséggel reagál a valóság elleni harcunkra. Ha megtanulod elfogadni a valóságot, még egy lépéssel közelebb kerülsz az igazi boldogsághoz. Nem kell a valóságot szeretni. Tehát nem kell megszeretni, hogy a partnerünk rosszul bánik velünk, vagy a munka, amit végzünk nem kielégítő. De az elfogadás egészen különleges hatású. Azonnal csökken a feszültség, visszatér a belső nyugalom, és a megoldás a helyzetünkre elő fog jönni. Egyszerűen rá fogsz jönni, mi a teendő! 

3. Dolgozz az érzelmeiddel együtt, ne ellenük!

Fontos része az igazi boldogságnak, hogy felfedezd a valóságot, de anélkül, hogy megértenéd ezt a lépést, nem fogsz eljutni az igazi boldogsághoz. Tanuld meg jól érezni magad ahelyett, hogy jó legyél az érzésekben. Egyenlően fogadd az érzéseket, ideértve a dühöt, szomorúságot és a félelmet. Egészen különleges módon eléred a belső békét anélkül, hogy észrevennéd, az érzéseid pedig helyrerázódnak. Szóval a legközelebb, amikor egy jó érzésed van, ne engedd leülepedni, vagy irányítani – próbáld ki a következőt: keresd meg azt a testrészed, ahol az érzés a legerősebb. Most képzeld azt, hogy ez egy beragadt energiacsomó, amely szét akar terjedni, mondd neki, hogy „lágyan terjedj” és érezd, merre tart. Hol akar kilépni a testedből? Addig ismételd, amíg az emocionális töltés végleg el nem hagyja a testedet. Érezd, hogy a tested tele van energiával, és az érzéseid is pozitív irányba változtak.

4. Mi is az a hála?

Amikor hálát érzünk, az olyan, hogy a hiányzó és rossz dolgok helyett a jelenlévő és jó dolgokra váltunk. Amikor megtanulsz hálát kifejezni, és az életed alapját is erre helyezed, minden meg fog körülötted változni. A hála mindent megváltoztat. Próbáld csak ki – gondolj bármire, ami pozitív volt az elmúlt napban, órában, és fejezd ki háládat. Gondolj olyan dologra is, amit magadban szeretsz, tisztelsz. Próbálj legalább fél percig koncentrálni a hálás érzésre, örömre. 

Hát, tényleg ilyen könnyű lenne az igazi boldogság elérése? Ezek az apró kis tanácsok segítenek, hogy megtapasztald. Ha eredményes volt, kérlek, a kommentek között oszd meg másokkal is, vagy egyszerűen írd meg a véleményed!

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük